Virksomheder

Er din virksomhed interesseret i at støtte det frivillige arbejde eller at indgå samarbejde med en frivillig social forening?

Hvad kan vi samarbejde om – og hvorfor?

I de seneste år er der kommet mere og mere fokus på samarbejde og partnerskaber mellem foreninger og virksomheder. Det kan fx være pengedonationer eller donationer af IT, kontorartikler eller møbler – men det kan også være virksomhedens medarbejdere, som bruger deres fritid eller arbejdstid på at hjælpe foreningen.

Medarbejderne kan fx deltage i enkeltstående aktiviteter, hvor de deltager i et arrangement, hjælper med at male og renovere foreningens lokaler, arrangerer et virksomhedsbesøg eller afholder et kursus for foreningens frivillige.

Medarbejderne kan også varetage løbende opgaver, hvor de i højere grad indgår i foreningens drift ved at hjælpe foreningen med IT, kommunikation og PR, fundraising, økonomisk og juridisk bistand eller ligefrem bliver lektiehjælpere eller deltager i værestedets daglige drift.

For virksomheden er der dog flere gode grunde til at indgå samarbejde med frivillige sociale foreninger. Virksomheden tager et socialt ansvar og styrker både arbejdsmiljø og image - og bliver dermed mere attraktiv som arbejdsplads. Undersøgelser fra ind- og udland viser, at virksomheden igennem samarbejde med lokale aktører:

  • Bedre kan tiltrække og fastholde medarbejdere
  • Får gladere og mere engagerede medarbejdere
  • Forbedrer virksomhedens omdømme eller image
  • Opnår en stærkere lokal forankring

Efter at have været et udbredt fænomen i blandt andet England, USA og Australien, vinder denne form for samarbejde i disse år frem i Danmark, og det er en udvikling, som vi gerne hjælper på vej.

Foreningen kan derimod få adgang til:

  • Nye og anderledes frivillige
  • Nye kompetencer og muligheder
  • Netværk & alternativ finansiering

Kontakt os for en uforpligtende samtale om, hvordan jeres virksomhed kan blive en del af det lokale foreningsliv.

Frivilligcenter Fredensborg

Teglgårdsvej 423A
3050 Humlebæk
Tlf.: 3028 4085
Åbent mandag - fredag kl. 10 - 14

E-mail : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.