Om os

Viden og Info

Inden for det sidste årti har interessen for de frivillige sociale foreninger som vigtige aktører og fornyere af velfærdssamfundet været stigende. Det er en udbredt opfattelse, at de frivillige foreninger har særlige kvaliteter og muligheder, som kan være en alternativ indsats og et selvstændigt supplement til den offentlige velfærd, og som kan bidrage med en positiv værdi for de borgere, som befinder sig i en sårbar situation og har brug for en ekstra håndsrækning.

Værdien af det frivillige arbejde kan da heller ikke fremhæves nok. Hvis de mange frivillige ikke tog et medansvar og gjorde en ekstra indsats i vores foreningsliv, ville der stort set ikke eksistere idrætsklubber, kulturelle institutioner, spejderbevægelse eller nogen af de mange andre fritidsaktiviteter til børn og voksne.

Tal fra en stor undersøgelse i 2004 viser, at ca. 1/3 af den danske befolkning udførte frivilligt arbejde, og at værdien af den frivillige indsats løber op i ca. 135 milliarder kroner – eller godt 9 % af BNP. På det social- og sundhedsområde var det ca. 6 %. Ifølge senere undersøgelser skulle tallet være stigende.

I menuen til højre har vi samlet nyttige informationer og relevant viden om feltet samt links til yderligere information.

Hvis du vil vide mere, så kontakt os gerne med spørgsmål.

God læselyst!

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me